Home > Blogs > Meer overzicht > Slimmer Werken

Slimmer Werken

Je werkomgeving heeft een enorme invloed op je productiviteit. Zeker als er volop afleiding aanwezig is. Leer je werkplek efficiënter indelen, je mailbox opruimen en overzicht behouden in je takenlijst. Zo kun je efficiënter en slimmer werken.

Coronavirus: tips

Het coronavirus zorgt ervoor dat veel Nederlanders verplicht thuiswerken. Hoe zorg je ervoor dat je thuis zo productief mogelijk bent? En hoe kun je al ondernemer of zzp-er het beste maken van de situatie?

Zo onthoud je (bijna) alles

De beste manier om iets te vergeten, is het in het zicht te laten liggen. En dus is de beste manier om iets te onthouden… juist ja, opruimen!
Een blog met uitleg over een controversieel advies.

maak je hoofd leeg met een monddump

5 tips om je hoofd leeg te maken

Het is de keerzijde van een creatieve geest: je hoofd vol ideeën hebben. Natuurlijk geweldig, maar je kunt er ook vreselijk onrustig van worden.

Dit is hoe je zo’n vol hoofd aanpakt en je mooiste ideeën toch veiligstelt.

Een oefening in geduld

Snel, sneller, snelst: heerlijk! Maar oh wee als er even een kleine kink in de kabel komt en we moeten wachten.
Wat is er toch gebeurd met ons geduld?

Over wat echte (tijd)verspilling is en hoe je het kunt voorkomen.

Slimmer online werken – Stephan ten Kate

Binnen een uur alles weten om slimmer te kunnen werken. Dat belooft het boek ‘Slimmer online werken in 60 minuten’ van Stephan ten Kate.

En het klopt, het duurt ongeveer een uurtje om het boek van voor tot achter te lezen. Mits je niet aan de slag gaat met de vele tips die hij geeft in het boek, want dat allemaal uitzoeken kost aanzienlijk meer tijd! En dat is precies wat ik de afgelopen tijd wel voor een deel heb gedaan. Dus daarom, ietsje later dan gepland, nu alsnog een recensie.